Skip to main content
Alla inläggPrivatekonomi

3 anledningar att fortsätta spara i fonder.

By oktober 22, 2022No Comments

Fortsätt investera i fonder.

”Det är 30% rea på börsen” 

De bästa investeringarna görs i Bear Market, man inser det bara inte då!

När man börjar intressera sig för aktiemarknaden, eller finanssektorn i största allmänhet, kan det lätt bli överväldigande. Dels av all information, men även av alla beslut – som för stunden kan kännas livsavgörande. För att göra det enklare att välja rätt, och på samma gång få en bra avkastning, kommer fonder in i bilden. 

Vi listar 3 anledningar till att fortsätta investera i fonder!

Läs Sveriges bästa månadsbrev för fonder – gratis!

MyAdvice Nyhetsbrev

1. Diversifiering

”Lägg inte alla ägg i samma korg” är kanske en av dem mest använda finans-flosklerna som finns. Men ska absolut inte underskattas! I osäkra börstider blir vikten av av god riskspridning blivit allt tydligare. 

Med hjälp av ett fondsparande, får du en självverkande riskspridning inbyggd i fonden. Detta beror på att en fond generellt består av minst 16 underliggande aktier. Fonder delas ofta in i olika teman, detta kan vara regionala teman i form av länder eller världsdelar. Det kan också vara mer branschspecifika teman, såsom läkemedel, teknik eller industri. En del fonder investerar enbart i stora bolag, medan andra nischar sig mot mindre aktörer. Vad du än väljer, ska du veta att fonder generellt ger dig en bred riskspridning.  

2. Take a chill pill.

Få har varken tid eller intresset att att nörda ner sig i årsrapporter eller analytikers makro utsikter. Det gäller att vara ärlig med sig själv om hur aktiv man vill vara i sitt sparande och fundera ut om man vill försöka sig på att slå marknaden själv eller om man vill överlåta jobbet till en skicklig fondförvaltare. 

En av de absolut största fördelarna med att välja fonder som placeringstillgång är möjligheten att låta sparandet sköta sig själv. Det är inte ovanligt att känna att man måste vara aktiv för att vara framgångsrik på börsen. Men faktum är att det absolut mest rationella valet man kan göra när marknaden rör på sig kraftigt, är att hålla sig till sin strategi och låta bli att göra någonting alls. Väljer du dessutom fonder där du har duktiga förvaltare som kan förvalta ditt kapital på ett framgångsrikt sätt, kommer kunna känna dig trygg i en rikare framtid

3. Oavsett plånbok.

Fonder har demokratiserats och blivit allt mer tillgängliga för vanligt folk, oavsett bakgrund eller plånbok. Tillgängligheten som erbjuds av diverse fondplattformar gör att du spara så små medel som ner till en krona till flera tusen. Detta gör att oavsett din ekonomiska situation, kan du spara i fonder och förränta ditt kapital för en rikare och framförallt en tryggare framtid.

Läs Sveriges bästa månadsbrev för fonder – gratis!

MyAdvice Nyhetsbrev