MyAdvice

Marknadens bästa fondanalyser.

Att välja bäst fond är komplicerat. Men vårt mål är att hjälpa dig på vägen.

Vi motiveras av tanken att göra branschens absolut bästa analyser. Alla våra slutsatser är baserade på kvalitativ och kvantitativa analyser som är helt opartiska.

Våra analyser bygger på MyAdvice egenutvecklade betygsverktyg. Metodiken är akademisk och bygger på en flerfaktor analys. Vår ambition är att leverera en oberoende och djupgående analys som kan vara till stöd för småsparare fatta fundamentalt bra investeringar.

MyAdvice betygsystem

AAA: Exceptionellt skicklig förvaltare och en exceptionellt bra investeringsfond.

AA: Skicklig förvaltare och bra investeringsfond.

A: Tillfredsställande förvaltning och fondens ses som investeringsduglig.

BBB: Svag förvaltning och fonden är på gränsen till icke-investeringsduglig.

BB: Icke-investeringduglig fond, undermålig förvaltning med stora brister inom riskkontroll.

B: Icke-investeringduglig fond, mycket undermålig förvaltning med exeptionellt stora brister inom riskkontroll.

Kavaljer investmentbolagsfond.

Grunden i ditt sparande bör ta avstamp i en bred och stabil exponering mot hela världen. Denna grundpelare skulle kunna bestå av just Kavaljers investmentbolagsfond.

Läs analysen nu.

Humle småbolag – Det perfekta kryddan.

Komplettera portföljen med Humle.

Humles slagord är hållbarhet och vinsttillväxt. I deras aktiva förvaltning ingår besök och dialog med bolagen de investerar i och har uttalad ambition att spendera mer tid hos företagen än på kontoret.

Läs analysen nu.

Spiltan aktiefond investmentbolag.

Skulle din portfölj representera ett fotbollslag är denna fond hela backlinjen. En trygg lagspelare vi kan lita på, som samtidigt levererar hög avkastning och exceptionell riskkontroll.

Läs analysen nu.

Avanza Zero – Fonden som förändrade allt.

Är prislappen viktigast när vi väljer fonder?

Avanza Zero har blivit ett hushållsnamn och en byggsten i många svenskars fondsparande. Fonden blev en snabb  succé och förändrade spelplanen för hur prissättningen för fonder ska föreställas.

Läs analysen nu.

Handelsbanken Hälsovård Tema - förvaltning i toppklass.

Hälsovård spelar en stor roll för hur vi mår och presterar. På liknande sätt behöver din portfölj rätt medicin för att må bra och stå emot när det stormar.

Läs analysen nu.

Fler analyser

Alla inlägg

Den stora Fondgenomgången

Fonder är en populär form av investering som ger privatpersoner tillgång till olika värdepapper som aktier, räntor och råvaror. Genom att investera i fonder kan man enkelt sprida sin risk…
Alla inlägg

Protean Select

Protean Select är en aktivt förvaltad specialfond som bland annat förvaltas av twitterprofilen @stckpkr. Fonden investerar främst i den nordiska marknaden med tonvikt mot små och medelstora bolag. Fonden är…
Alla inlägg

ARK Invest & Avanza

För några veckor sedan lanserade en av Sveriges största nätmäklare, Avanza, ett spännande samarbete med det amerikanska fondbolaget ARK Invest. Den omåttligt populära, men mycket kontroversiella, förvaltaren och grundaren Cathie…

Våra intervjuer

Alla inlägg

Intervju med börspsykologen.

Få vägledning av börspsykologen. Hur hanterar du stora nedgångar på börsen? Genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen (SIXGX) i år är -29%. Det brinner i knutarna och för de allra flesta har…
Alla inlägg

Spartips från proffset.

I exklusiv intervju med Myadvice delar sparekonomen, poddaren och finansinfluencern Mohammed Salih med sig av sina bästa spartips, vägen till första hans miljonen och sitt sparande för sin dotter på…
Alla inlägg

IKC Avkastningsfond

Möt förvaltaren. IKC Avkastningsfond är en aktivt förvaltad räntefond med fokus på den nordiska företagsobligationsmarknaden. Fonden är tänkt att fungera som en försiktig del i en långsiktig sparportfölj, med målet…

Fler artiklar

Alla inlägg

Doppa tårna i Fastigheter?

Sedan toppen november 2021, har OMX Real Estate Index fallit över -50%. Detta är ett resultat efter år med kraftig uppgång med hjälp av den nollränta-miljö som...
Alla inlägg

Capitalism Distribution

Ett av de vanligaste misstagen bland nya investerare handlar om att sälja sina vinnare för fort, samtidigt som man fortsätter att göda sina förlorare. Detta ger en alldeles förvrängd fördelning…
Alla inlägg

Rätt tillgångslag i rätt cykel

Oljan säljs i dollar, eftersom den amerikanska dollarn var och fortfarande är den mest använda valutan och ett allmänt bytesmedel i global handel.

Vår hedgefondrating

Hedgefonder

Kvartalspublikation Hedgefonder Q4 2021

Kvartalspublikation Hedgefonder Q4 2021
Hedgefonder

Kvartalspublikation Hedgefonder Q3 2021

Kvartalspublikation Hedgefonder Q3 2021 Kvartalspublikation-Hedgefonder-Q3-2021Ladda ner

Fondtrade

Vilket håll ska vi?

Fondtrade – Buy & Hold 12 månader.

När blir det åter läge att stuva in fastighetsbolag i portföljen? En analys med 12 månaders sparhoristont.

Fastighetsbolag har haft två mycket starka år i ryggen med fallit kraftigt på börsen. Vi har gjort en analys på Länsföräkringar fastighetssfond A.

Har du valt rätt fonder till din premiepension?

Premiepensionen är en del av den allmänna pensionen som du själv kan påverka.

Genom aktivt fondval har du möjligheten att påverka din premiepension och få god avkastning över tid.
Ju bättre avkastning, desto bättre pension!

Fondanalys

Handelsbanken Hälsovård Tema A1

Fondanalys – Rätt medicin för portföljen.

Hälsovård spelar en stor roll för hur vi mår och presterar. På liknande sätt behöver din portfölj rätt medicin för att må bra och stå emot när det stormar. Vi har gjort en gedigen fondanalys på Handelsbankens Hälsovård Tema för att bena ut om det är rätt fond att stuva in i portföljen.

Hållbarhetsporföljen.

Genom att förbinda sig till klimatmål påverkas företagens styrning och verksamhet, vilket ritar om spelplanen på aktiemarknaden. Detta påverkar innehaven hos fonders syn och hantering av hållbara & ansvarsfulla investeringar.

Vi har kartlagt de PPM-fonder som har lägst klimatpåverkan, med hänsyn till utsläpp av CO2.

MyAdvice har intervjuat förvaltaren bakom årets hedgefond 2021. Spännande att en relativ nykomling gjort stort avtryck på liten tid. Förvaltaren har nytt sett att se på förvaltning och investeringar.

Senaste från Hedgefondrating:

Varje kvartal publicerar vi rating av Svenska hedgefonder. Syftet är att skapa större insikt för svenska hedgefonder, vilka som utmärker sig och hur de presterar.

Kommer snart:

Svenska aktiefonder

Småbolagsfonder

Globala aktiefonder

Räntefonder

Missa inte det senaste från Fondrating!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!