Skip to main content
Topp 10

MyAdvice Topp 10 Sverige – Oktober 2021

By november 2, 2021januari 4th, 2022No Comments

Klassisk oktoberbotten

Allt går just nu helt enligt säsongsmönstret och vi fick i mitten av månaden en klassisk oktoberbotten på OMXS30. Andra hälften av månaden fick börsen återigen ny fart och nästan hela rekylen återhämtades i slutet av månaden som dock avslutades med lite osäkerhet igen.
Vi är nu även mitt inne i en hektisk rapportperiod. Över lag så har många bolag fortsatt att överraska positivt även om det såklart finns det omvända. Värt att notera är även att storbolagen har haft ett bra år medan små teknikbolag haft det kämpigare. Vi får inte glömma att dessa bolag hade ett fantastiskt 2020 så det är rimligt med lite återhämtning och kraftsamling inför fortsatt uppgång. Läge att switcha till småbolag nu då kanske.
Fondly Topp 10 Sverige fortsatt i kraftsamlingsfas. Månadens resultat blev -2,9% och i år är portföljen nu upp +1,0%.
Bäst gick det för AddTech +2,8%. Embracer är som vanligt det innehav som flest förvaltare tror på. Den aktie som hade det tuffast under månaden var Stillfront som var ner -31,0%. Tre byten i Fondly Topp 10 Sverige inför november. Stillfront, Bonesupport och BHG Group byts ut mot Physitrack, Hexatronic och Addnode.